Εκδηλώσεις

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

ΤΟ ΣΠΙΡΤΟΚΟΥΤΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

 


Η Κλαίρη και ο Κλεάνθης ένα ζευγάρι που θα το ζήλευαν όλοι! 10 χρόνια μαζί και νομίζεις ότι είναι η πρώτη μέρα που γνωρίστηκαν! Μουσικός εκείνος, συγγραφέας εκείνη.

Ζουν στο κέντρο της Αθήνας σε ένα μονόχωρο, μόλις 25 τ.μ. με ένα μπαλκόνι που σίγουρα αν έχεις υψοφοβία δεν θα έβγαινες για κανένα λόγο. Μια γκαρσονιέρα σαν σπιρτόκουτο. Κι όμως εκεί μέσα στο σπιρτόκουτο άνθιζε κάθε μέρα η αγάπη τους.

"Γιατί , τι είναι αγάπη;". Ο καθένας μπορεί να την ορίσει διαφορετικά, δεν υπάρχει ένας και μοναδικός ορισμός της αγάπης! Είναι συναίσθημα προσωπικής αφοσίωσης, βαθιάς στοργής, είναι ένας συνδυασμός έλξης! Η αγάπη δεν είναι ουσιαστικό είναι ρήμα, αφού αφορά τι κάνουμε για τον άλλον. Η αγάπη είναι συμπόνια, φροντίδα, πράξη! Η Κλαίρη και ο Κλεάνθης γράφουν ιστορία, όπως ιστορία γράφει και η αγάπη!

Σε ένα σπιρτόκουτο με ένα πλαστικό μπουκάλι με νερό γεμάτο λουλούδια κάθε μέρα, φρέσκα, αληθινά, μα πάνω απ' όλα γεμάτα αγάπη! Οι τοίχοι γεμάτοι σημειώματα, στιχάκια ερωτικά, τραγούδια, ρεφρέν! Είχαν καταφέρει τη μαυρίλα και το νέφος της Αθήνας εκεί στο κέντρο των Αμπελοκήπων, να το κάνουν μια ερωτική φωλιά και τον αέρα που αναπνέουνε να μοσχοβολάει αγάπη και ατελείωτο έρωτα!

Δεν υπήρχε μέρα ρουτίνας για εκείνους, κάθε μέρα διαφορετική, κάθε μέρα μια νέα μέρα! Κάθε μέρα στο σπιρτόκουτο της αγάπης που δεν το έβλεπε ο ήλιος, είχαν καταφέρει να φτιάξουν την δική τους ανατολή και την δική τους ρομαντική δύση!

Όλη η ημέρα γεμάτη, από δημιουργία, από αγάπη και από έρωτα! Το σπιρτόκουτο της αγάπης με ένα τραπέζι που ίσα που χώραγε το πλαστικό μπουκάλι με τα λουλούδια και 2 πιάτα! Το σπιρτόκουτο της αγάπης με ένα μπάνιο που στον καθρέφτη αντανακλούσε η ευτυχία της αγάπης! Στη δε ντουζιέρα χωρούσαν και οι δυο μαζί, γιατί ο ένας φρόντιζε τον άλλον. Απολάμβαναν το μπάνιο τους όταν οι άλλοι σήμερα κάνουν ένα γρήγορο ντουζ γιατί δεν προλαβαίνουν. Το μπάνιο χρειάζεται να το απολαμβάνεις, να τρέχει το νερό και το χέρι που σε τρίβει να γίνεται ένα με το νερό! Νερό! Το ελιξίριο της ζωής. Το νερό δεν είναι απλώς μια ένωση μορίων οξυγόνου και υδρογόνου! Το νερό γίνεται λαχταριστό και μαγευτικό όταν αγαπάς και σε αγαπούν, όταν σε αγγίζουν! Το νερό και η ένωση της Κλαίρης και του Κλεάνθη απόπνεε αναμφισβήτητα το ακαταμάχητο πάθος και μια άσβεστη φλόγα!

Ρούχα που δεν χωράνε σε μια ντουλάπα, και όμως ο χώρος δεν έχει σημασία γιατί η μυρωδιά κάνει τη διαφορά! Ρούχα που μοσχοβολάνε έρωτα απ΄ την αναπνοή της Κλαίρης και του Κλεάνθη! Γιατί η αναπνοή είναι ένα βασικό στοιχείο του έρωτα. Όταν νιώθουμε ερωτευμένοι, η αναπνοή μας αλλάζει, μοσχοβολάνε, τα ρούχα, οι πετσέτες, όλο το σπίτι και μαζί και ο αέρας που αναπνέουμε!

Την νύχτα όταν η Κλαίρη φορούσε εκείνες τις χνουδωτές μπιτζάμες, ο Κλεάνθης έπαιζε με τα χνούδια μέχρι που ξάπλωναν και τα φιλιά τους έπαιρναν χρώμα, αφού ο έρωτάς τους κρατούσε ζωντανούς και η αγάπη τους συντόνιζε.

Το σπιρτόκουτο δεν "έμπαζε" νερό από πουθενά, δεν έχανε ούτε την πορεία του ούτε τον προσανατολισμό του, ο στόχος ήταν κοινός γιατί κοιτούσαν στην ίδια κατεύθυνση, γιατί υπήρχε έρωτας που είχε προκύψει από αγάπη!

Έρωτας χωρίς αγάπη είναι αναπνοή χωρίς εκπνοή! Η Κλαίρη και ο Κλεάνθης δεν χρειαζόταν καν να προσπαθήσουν, ήταν απλά εκεί ο ένας για τον άλλον. Στον έρωτα άλλωστε δεν χρειάζεται να προσπαθείς, είσαι απλά εκεί! Και πώς το λένε το άλλο το ωραίο; "Και τι αξίζει ένας έρωτας αν δεν σου κόβει την ανάσα;".

Το σπιρτόκουτο στους Αμπελόκηπους είχε πάντα την ιδανική θερμοκρασία, χειμώνα καλοκαίρι. Το χειμώνα είχε τη ζέστη του έρωτά τους και το καλοκαίρι την δροσιά των ατελείωτων φιλιών τους.

Στο σπιρτόκουτο οι τοίχοι δεν ήταν απλά 4 ντουβάρια και οι καθρέφτες μόνο να ξυριστείς και να πλυθείς! Το σπιρτόκουτο που σε ένα γραφείο όλο και όλο έγραφαν, μελοποιούσαν, διάβαζαν με τα βιβλία απλωμένα στο πάτωμα γιατί δεν υπήρχε βιβλιοθήκη, όμως χωρούσαν τα πάντα εκεί!

Τελικά η Κλαίρη και ο Κλεάνθης είχαν κερδίσει το λαχείο, είχαν κερδίσει αυτό που όλοι ψάχνουμε, την αγάπη και την ευτυχία σε έναν άνθρωπο που θα μας καταλαβαίνει και θα έχουμε κοινή πορεία!

Το μεγάλο σπίτι χρειάζεται πρακτικά όταν μεγαλώνει η οικογένεια. Όταν είσαι όμως η Κλαίρη και ο Κλεάνθης το σπιρτόκουτο είναι υπέρ αρκετό για να ζήσεις!

Η αγάπη είναι δοκιμασία, η οποία απαιτεί να απεγκλωβιστούμε από το περιχαρακωμένο κάστρο της αυτάρκειάς μας και να αποπειραθούμε να προσπαθήσουμε το Εμείς! Η αγάπη χρειάζεται πρώτα καλλιέργεια του εαυτού μας.

Εσείς, πόσα δωμάτια έχετε σπίτι σας; Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξετε σπίτι ; Θα πληρώνετε και λιγότερο ΕΝΦΙΑ, θα έχετε να κάνετε λιγότερες δουλειές. Βέβαια , δεν θα έχετε την άνεση να καλείτε πολύ κόσμο σπίτι και τα ρούχα σας θα είναι και έξω απ την ντουλάπα.

Μπορείτε αν θέλετε να μείνετε στο σπίτι που έχετε, με την εσωτερική σκάλα, να σιδερώνετε στη σοφίτα του σπιτιού τα ατελείωτα ρούχα σας και ίσως τα δάκρυα να απορροφούνται  απ΄ τα βαμβακερά σας ρούχα, να έχετε κήπο, μπάρμπεκιου, μια τεράστια βεράντα, τηλεόραση τελευταίας τεχνολογίας η οποία αντικατέστησε την βιβλιοθήκη, υπολογιστή, tablet, laptop, home-cinema, playstation, 2 μπάνια, σαλονοτραπεζαρία κι γύρω απ΄ το σπίτι σας σιδεριές γιατί ζούμε και σε δύσκολους καιρούς.

Αλήθεια, το τελευταίο διάστημα πόσος κόσμος μπήκε σπίτι σας; Πόσα πάρτι και γιορτές κάνατε; Το σερβίτσιο του γάμου σας στο σύνθετο το έχετε χρησιμοποιήσει; Καθαρίζετε τη σκόνη απ΄ το τραπεζάκι του σαλονιού μην την δει η μάνα σας, η πεθερά σας που μένουν εκεί δίπλα και σας πει ανοικοκύρευτη;

Μέχρι να τα απαντήσετε όλα αυτά η Κλαίρη και ο Κλεάνθης δίνουν μαθήματα αγάπης στο κέντρο της Αθήνας. Οι υπόλοιποι που επιλέξατε τα πολλά δωμάτια μη ξεχάστε το γυάλινο βάζο του γάμου να το βγάλετε απ΄ το σύνθετο δεν είναι μπιμπελό! Μη ξεχάσετε τον πίνακα ζωγραφικής που το χρυσοπληρώσατε να τον αντικαταστήσετε με λόγια αγάπης, φωτογραφίες και τραγούδια. Μην ξεχάσετε στην τεράστια μπανιέρα σας που δεν την χρησιμοποιείτε σχεδόν ποτέ να τρέξει το νερό άφθονο επάνω σας για πολύ ώρα. Που και που να ανοίγετε και το σπίτι γιατί γεμίζει μαυρίλα και ας μένετε στην εξοχή!

Α, και κάτι τελευταίο, μη ξεχάσετε να ζήσετε!


Αθανασία Παπαδοπούλου

Ρέθυμνο 26-5-2024

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου