Εκδηλώσεις

Σάββατο 25 Ιουλίου 2020

Δωμάτιο πλανήτης Γή

Έτος 2090.
Η Σάρα,η Ντάιζη,ο Άλεξ και ο Νίκολας,4 διαφορετικοί άνθρωποι, βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε ένα δωμάτιο. Μια κάμερα είναι το μόνο αντικείμενο που θα τους καθοδηγήσει για να σωθούν,(αν τελικά σωθούν.)
-Είμαι η Σάρα και μπορώ να προβλέψω το μέλλον όλων σας εκτός από το δικό μου. Έχω το χάρισμα του οραματισμού.
-Είμαι η Ντάιζη, έχω δυσλεξία και οτιδήποτε σκέφτομαι βασίζεται σε έντονες εικόνες και όχι λέξεις.
-Είμαι ο Άλεξ και είμαι αριθμομνήμων. Θυμάμαι χιλιάδες αριθμούς και ημερομηνίες.
-Είμαι ο Νίκολας και πάσχω από υπερθυμησία. Θυμάμαι με λεπτομέρειες τα πάντα από τότε που ήμουνα μωρό.
-Καλησπέρα σε όλους, βρίσκεστε σε αυτό το δωμάτιο λόγω του χαρίσματος που διαθέτετε ύστερα από επιλογή . Είστε 4 άνθρωποι και σας επιλέξαμε για να βοηθήσετε να σωθεί ο πλανήτης Γη.
Βρισκόμαστε στο έτος 2090 μ.χ. και είστε στην ίδια ηλικία που ήσασταν και το 2020! Γνωρίζουμε τα πάντα για τις ζωές σας, αλλά το πιο σημαντικό για εμάς είναι ότι εσείς γνωρίζετε πράγματα για το κόσμο που θα καταστραφεί. Αν ενώσετε τα χαρίσματά σας θα σώσετε τον κόσμο και μαζί θα σωθείτε και εσείς. Πρέπει να προετοιμάσετε το μυαλό σας. Η προθεσμία της προετοιμασίας θα διαρκέσει 24 ώρες. Η ολοκλήρωση σε 5 ημέρες. Οι κανόνες είναι αυστηροί. Κανείς δεν θα έχει το δικαίωμα να βγει απ το δωμάτιο. Αν κάποιος επιχειρήσει να βγει θα αυξάνεται η ηλικία αυτόματα όλων κατά 10 χρόνια.
Σας παρέχουμε τα πάντα σε τροφή και είδη πρώτης ανάγκης. Θα υπάρχει στα δεξιά σας μια οθόνη που θα βλέπετε τον πλανήτη όπου ζούσατε και εσείς. Κανένας από τους δικούς σας δεν είναι εν ζωή. Στην κανονική σας ζωή θα ήσασταν σήμερα 90 χρονών. Το μόνο κοινό σημείο σας είναι η ηλικία. Είστε όσο ήσασταν το 2020, δηλαδή 20 χρονών.
Επαναλαμβάνω, σας επιλέξαμε για να σώσετε τον πλανήτη Γη, μαζί και τους εαυτούς σας. Την λύση θα την βρείτε εσείς. Πρέπει να συνεργαστείτε και οι 4 αρμονικά και σωστά.
Οποιοδήποτε προσπάθεια έξοδος απ το δωμάτιο θα σας στοιχίζει 10 χρόνια απ τη ζωή σας. Καταλαβαίνετε ότι 7 λάθος κινήσεις αντιστοιχούν στα χρόνια που θα ήσασταν σήμερα,90! Θέλετε κάτι τέτοιο; Είναι στο δικό σας χέρι να σωθείτε και να σώσετε και τον πλανήτη.
Σήμερα λοιπόν , 1-1-2090 σας καλωσορίζω στη νέα σας ζωή και σας εύχομαι καλή επιτυχία.
24 ώρες για την προετοιμασία, 5 μέρες για την ολοκλήρωση. Δυστυχώς δεν μπορείτε να με ρωτήσετε τίποτα. Ο χρόνος ξεκινάει από τώρα 11:11 π.μ. Καλή τύχη.
-Σάρα, είσαι ο άνθρωπος που μπορείς να οραματιστείς το μέλλον.
-Νταίζη είμαι, αλλά δεν μπορώ να δώ το δικό μου. Αυτό είναι ένα πρόβλημα γιατί μπορεί να γίνει κάποια λάθος πρόβλεψη. Εσύ όμως Ντάιζη μπορείς να δεις εικόνες οπότε μπορείς να μας βοηθήσεις να δούμε παραπάνω πράγματα απ ότι ίσως στην κάμερα. Επίσης μπορεί να δεις κάτι για εμένα ώστε να φανεί χρήσιμο.
-Έτσι είναι Σάρα, θα προσπαθήσω, αλλά μάλλον θα χρειαστώ και τη βοήθεια του Νίκολα.
Νίκολα,θα πρέπει να μας περιγράψεις με πλήρη λεπτομέρεια τη παιδική σου ηλικία και το τι γινόταν στο πλανήτη Γη μέχρι τα 30. Πρέπει να έχουμε μια εικόνα από το παρελθόν και είσαι ο μόνος που μπορείς να το κάνεις αυτό.
-΄Εχετε δίκιο, ανήκω άλλωστε στους 70 ανθρώπους (περίπου) του πλανήτη με το χάρισμα της υπερθυμησίας.
-Ωραία λοιπόν-είπε και ο Άλεξ-,οπότε και εγώ μπορώ να θυμηθώ με πλήρη λεπτομέρεια ημερομηνίες και αριθμούς. Θυμάμαι απ έξω όλο τον τηλεφωνικό κατάλογο ,επίσης αριθμούς απο πινακίδες αυτοκινήτων και οτιδήποτε έχει αριθμούς.
-Λοιπόν παιδιά ,πρέπει να ορίσουμε και αρχηγό είπε η Σάρα, για να υπάρχει οργάνωση. Προτείνω να ψηφίσουμε ανοιχτά εδώ και τώρα. Λοιπόν, ψηφίζω τον 'Αλεξ.
-Και εγώ,είπε η Ντάιζη. -Το ίδιο και εγώ είπε ο Νίκολας.
-Γιατί εμένα;αναρωτήθηκε ο Άλεξ.
Τον λόγο τον πήρε η Σάρα. -Είσαι ο άνθρωπος που μπορεί να μας πει με μαθηματική ακρίβεια τα πάντα όσο αφορά ημερομηνίες παρελθόντος. Θεωρώ ότι είναι πολύ βασικό. Επίσης, οτιδήποτε βλέπουμε σε αριθμούς μέσω της κάμερας θα πρέπει να υπάρχει κάποιος να τους συγκρατεί.
Εμείς άλλωστε οι υπόλοιποι, με εμένα πρώτη, μπορώ να οραματιστώ το μέλλον, εσύ Νταίζη να συγκρατήσεις εικόνες με μεγάλη ευστοχία και ο Νίκολας εφόσον ηλικιακά είμαστε συνομήλικοι μπορεί να έχει μια συγκεκριμένη εικόνα πως ήταν στο παρελθόν η ζωή του,οι συνήθειες του,με τι ασχολιόταν ο κόσμος τότε και έτσι να μπορέσουμε να καταλάβουμε τις συνθήκες ζωής.
Ώρα 11:11 λήξη προετοιμασίας.
2-1-2090. 1η ημέρα, ώρα 11:12
Καλώς ήρθατε στο πλανήτη Γη. Μια οθόνη χωρισμένη σε 6 κομμάτια όσες και οι ήπειροι. Αμερική (35 χώρες),Ανταρκτική (8 αποικίες), Ασία (48 χώρες), Αφρική (54 χώρες), Ευρώπη (50 χώρες), Ωκεανία (14 χώρες).
-209 χώρες(μαζί με τις αποικίες) είπε γρήγορα Άλεξ .
-Μπορώ να διακρίνω και να θυμηθώ όλες τις εικόνες από όλες τις ηπείρου, είπε η Νταίζη.
-Βλέπω στο μέλλον να ενώνονται οι ήπειροι μεταξύ τους ,να λιώνουν οι πάγοι,να αλλάζει το κλίμα της Γης, είπε η Σάρα.
-Βλέπω τον εαυτό μου,γεννήθηκα στην Αμερική στην Καλιφόρνια , είπε ο Νίκολας.
Η οθόνη έσβησε,παρέμεινε κλειστή για πάνω από μια ώρα. Σε αυτό το μέσο διάστημα τα παιδιά έκαναν μεταξύ τους μια συζήτηση σχετικά με αυτά που αποτύπωσαν. Εικόνες, αριθμούς, παρελθόν και μέλλον.
Η οθόνη δεν ξανά άνοιξε.
3-1-2090.2η ημέρα. Όταν άνοιξε η οθόνη τα πράγματα είχαν αλλάξει. Το όραμα της Σάρας είχε δυστυχώς πραγματοποιηθεί, η κλιματική αλλαγή είχε επέλθει,κάποιοι ήπειροι είχαν ενωθεί. Οι χώρες της Νότιας και Κεντρικής Ευρώπης είχαν πληγεί από καύσωνα. Η λειψυδρία στις περιοχές της Μεσογείου δυστυχώς είχε προκαλέσει ξηρασία.
Ανεπανόρθωτες ζημιές παντού! Πλήγηκε η δασοκομία,η γεωργία,η ενέργεια και ο τουρισμός. Με τόσο ραγδαία κλιματική αλλαγή φυτά και ζώα δεν άντεξαν. Ορισμένα είδη φυτών και ζώων εξαφανίστηκαν βάσει της θερμοκρασίας που αυξήθηκε ανεξέλεγκτα.
Μεγάλο το κόστος για την οικονομία, την κοινωνία αλλά πιο πολύ για την ανθρώπινη υγεία!
-Εγώ, είπε η Νταίζη έμενα στην Κεντρική Ευρώπη,είμαι σίγουρη γι αυτό,είδα την εικόνα της χώρας μου,είναι η Αυστρία.
-Μα πρέπει να σας πω και εγώ είπε ο Νίκολας ότι η Καλιφόρνια ήταν η πιο πλούσια πολιτεία της χώρας με τις μεγαλύτερες πόλεις, το Λός Άντζελες, το Σαν Φρανσίσκο, το Σαν Ντιέγκο, το Φρέσνο και το Σακραμέντο. Υπήρχαν κοιλάδες, οροσειρές, λίμνες και δάση.
-Δεν υπάρχουν όλα αυτά!είπε έκπληκτη η Νταίζη.
Ο Άλεξ άρχισε να εξιστορεί ένα-ένα τα γεγονότα με ακριβείς ημερομηνίες και χρονολογίες. Αναφέρθηκε στην Κοιλάδα του Θανάτου όπου στις 10-7-1913 είχε καταγραφεί η υψηλότερη θερμοκρασία στη Γη. (56,7 οC).
4-1-2090  4η μέρα.
-Κοιτάξτε εδώ,είπε έντρομη η Σάρα, κόσμος στην Ευρώπη πεθαίνει. Μα τι συμβαίνει; Βλέπω πρόσφυγες να μετακινούνται, πόλεμοι μεταξύ κρατών και των λαών της Ευρώπης,ανθρωπογενείς καταστροφές,και επιθέσεις. Η κλιματική αλλαγή θα επηρεάσει τις χρόνιες και μεταδοτικές ασθένειες, υπάρχει πανδημία! Πολλοί ενήλικες έχουν αναπνευστικά προβλήματα λόγω της ρύπανσης. Οι ηλικιωμένοι παθαίνουν εγκεφαλικά επεισόδια και καρδιακές προσβολές.
-Μα,πως θα σώσουμε τον κόσμο; Αναρωτήθηκε ο Άλεξ.
-Εμείς,πώς θα βγούμε από εδω μέσα και πως θα ζήσουμε; Αναρωτήθηκε η Νταίζη.
-Τι υπάρχει έξω απ΄την πόρτα; Είπε ο Νίκολας.
-Ακούστε,είπε η Σάρα, αυτό στην οθόνη νομίζω είναι μια ψευδαίσθηση, δεν είναι αληθινό,είναι κάτι μελλοντικό.
-Μα πως γίνεται αυτό; Είπε ο Άλεξ και πριν προλάβει να τελειώσει την απορία του η Νταίζη είχε τρέξει στην πόρτα για να την ανοίξει.
-Όχι, της φώναξαν όλοι με μια φωνή, γύρνα πίσω. Ήταν πολύ αργά όμως,είχε ακουμπήσει το πόμολο της πόρτας, της ξεκλείδωτης πόρτας και ανοίγοντάς την ένιωσε ένα φως να την τυφλώνει.
Ο Νίκολας έτρεξε και τραβώντας την απ την μπλούζα κατάφερε να την βάλει πάλι μέσα.
Βάσει των κανονισμών όμως ξαφνικά και οι 4 ένιωσαν στο πρόσωπό τους μια αλλαγή. Κοιτάχτηκαν μεταξύ τους και ναι,ήταν σχεδόν 10 χρόνια γηραιότεροι. Όλοι φαινόντουσαν περίπου στα 40.
-Απίστευτο,αναφώνησε η Σάρα και κοιτώντας της Νταίζη της είπε: Μη φοβάσαι γλυκιά μου,σε 4 χρόνια βλέπω ότι θα παντρευτείς και θα είσαι ευτυχισμένη. Μα βλέπω και τον Νίκολας μαζί σου,είναι αυτός που σε συνοδεύει στην εκκλησία.
-Μα πως, αναρωτήθηκε ο Νίκολας ,εγώ; Η υπερθυμησία ανέτρεξε στο παρελθόν και είδε πώς είχε μια δίδυμη αδελφή και αυτή ήταν η Νταίζη! Οι γονείς τους ζούσαν στην Καλιφόρνια, μετά από αρκετά χρόνια έγγαμου βίου χώρισαν. Ο ίδιος παρέμεινε στη Καλιφόρνια με τον πατέρα του και η μητέρα τους έφυγε στην Αυστρία μαζί με τη Νταίζη.
-Εντάξει όλα αυτά είπε ο Άλεξ,αλλά τι θα γίνει με όλους μας εδώ μέσα; Αύριο 5-1-2090 είναι η τελευταία μέρα. Στις 5-1 είναι και η ημέρα γενεθλίων μου.Τα τελευταία γενέθλια μου θυμάμαι ότι έγιναν στις 5-1-2020 στις 20 :00. Ο πατέρας μου είχε ένα seat με αριθμό κυκλοφορίας ΚΛΜ 7890 χρώματος κόκκινο και θυμάμαι ότι μας πήγε μαζί με 2 φίλους μου σε έναν παιδότοπο. Πολύ τον αγαπούσα τον πατέρα μου!
5-1-2090. 5η μέρα.
-Παιδιά,κοιτάξτε στην οθόνη είπε ο Νίκολας δεν υπάρχουν πουθενά άνθρωποι. Μόνο πολυκατοικίες,ούτε καν θάλασσες.
-Μα, τι γίνεται,είπε ο Άλεξ,μήπως όντως πρέπει να ανοίξουμε την πόρτα να τρέξουμε να σωθούμε;
Ξέρω,εγώ είμαι ο αρχηγός,θα πρέπει όμως να πάρω και τη σύμφωνη γνώμη όλων σας! Σάρα;
-Βλέπω λιβάδια,ουράνιο τόξο,ζωάκια,ήλιο,λίμνες, κοιλάδες, αλλά δεν βλέπω ανθρώπους.
-Τρομάζω πάλι είπε η Ντάιζη, εμένα δεν με βλέπεις; Μου είπες ότι με βλέπεις παντρεμένη. Νίκολας,φοβάμαι,έλα να σε πάρω αγκαλιά.
Μόλις αγκαλιάστηκαν ξαφνικά στο όραμα της Σάρας εμφανίστηκαν 2 απ τις 6 ηπείρους με κόσμο,αμάξια να κυκλοφορούν,αλλά το πιο βασικό ήταν ότι ο κόσμος χαιρετιόταν και επικοινωνούσε μεταξύ τους.Κανείς δεν κρατούσε κινητό στα χέρια του και όλοι φορούσαν ρολόι.
-Καταπληκτικό,είπε η Σάρα, μην την αφήσεις απ την αγκαλιά σου,Άλεξ πρέπει να αγκαλιαστούμε και εμείς! Εμφανίστηκαν και άλλοι 2 ήπειροι.
-Και τώρα,είπε ο αρχηγός πρέπει να αγκαλιαστούμε όλοι μαζί . -Μα πώς θα γίνει αυτό είπε η Νταίζη;
-Γίνεται, είπε ο Νίκολας. Κράταμε καλά Νταίζη,μη με αφήσεις.Θα πρέπει να απλώσω το χέρι μου και να πιάσω τη Σάρα χωρίς να χωριστούμε εμείς οι δύο.
-Παιδιά, είμαστε όλοι ενωμένοι, μη φοβηθείτε! είπε ο Άλεξ. Η οθόνη έσβησε, και ένα χρονόμετρο βγήκε να μετράει αντίστροφα. 10...9...8...
-Γρήγορα, είπε η Σάρα, ο χρόνος τελειώνει πρέπει όλοι μαζί να αγκαλιαστούμε και να τρέξουμε να ανοίξουμε την πόρτα χωρίς να αφήσουμε τα χέρια μας. Το βλέπω ολοκάθαρα,βγαίνοντας επανέρχονται και οι 6 ήπειροι στις κανονικές συνθήκες,εμάς δεν μας βλέπω όμως. .. 4...3...2...
-Γρήγορα,είπε ο Άλεξ ανοίγουμε την πόρτα και ότι γίνει!
1.......ΏΡΑ 11:11 π.μ.
Απόλυτη σιγή για λίγο και ένα χειροκρότημα .Το έντρομο βλέμμα των παιδιών αντίκρισε κάμερες,οπερατέρ και ένα πλήθος κόσμου να χειροκροτάει.
Βρίσκεστε στο HOLLYWOOD τους είπε ένας δημοσιογράφος και βραβευτήκατε για την ταινία της χρονιάς “ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΗ”. Παίξατε σε μια ταινία που ούτε εσείς οι ίδιοι γνωρίζατε και σώσατε τον πλανήτη Γη! Είναι η πρώτη φορά που γυρίζεται ταινία και μεταδίδεται απευθείας σε τόσα εκατομμύρια κόσμο. Αυτό που έσωσε τον πλανήτη στην πραγματικότητα όπως καταλάβατε,δεν είναι οι υπερφυσικές δυνάμεις που είχατε, αλλά η δύναμη της ένωσης,της συνεννόησης,της ψυχραιμίας, της συνεργασίας,της ομαδικότητας και πάνω απ όλα της αγάπης που με τόσο ζήλο δείξατε 4 άγνωστοι ο ένας για τον άλλον χωρίς να περιμένετε κανένα αντάλλαγμα! Ρισκάρατε να ανοίξετε την πόρτα θυσιάζοντας ακόμα και τη ζωή σας.
Ο άνθρωπος καταστρέφει την αγαθή φύση που είναι γεμάτη καλοσύνη, ο άνθρωπος τη φτιάχνει!
Ο άνθρωπος είναι η αιτία για όλα,είτε καλά είτε κακά.
Και έζησαν αυτοί καλά και εμείς τους ...κοιτάμε...Προλαβαίνουμε;

Αθανασία Παπαδοπούλου -18/6/2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου