Κυριακή 21 Αυγούστου 2022

Άνθρωποι με οδηγίες χρήσης

 

Αν και οι άνθρωποι είχαν οδηγίες χρήσης θα τους γύριζες κατευθείαν απ΄ την "ανάποδη πλευρά" και θα μάθαινες τι πρέπει να προσέξεις! Θα το ήθελες πολύ, μα και απ΄ την άλλη τι νόημα θα είχε να ήξερες τα πάντα; 
Θα είχες τον έλεγχο, θα γλίτωνες από πολλά προβλήματα αλλά να ξέρεις θα έχανες την μαγεία!
 Και όμως υπάρχουν άνθρωποι που έχουν τον πλήρη έλεγχο και έχουν τους δικούς τους ανθρώπους με οδηγίες χρήσης, ή έτσι τουλάχιστον πιστεύουν οι ίδιοι.
Όσοι θέλουν να λειτουργούν οι δικοί τους άνθρωποι με οδηγίες χρήσης, ας έχουν υπόψιν τους τα παρακάτω:


1. Όταν κάποιος κάνει δίαιτα μην κάνετε σχόλια την ώρα που τρώει. Ό,τι και αν κάνει, προσπαθήστε να μην του δείχνετε ότι τον παρατηρείτε. Το να αισθάνεται κάποιος ότι του "μετράτε τις μπουκιές" καταλήγει να γίνεται ενοχλητικό και φέρνει και τα αντίθετα αποτελέσματα.
2." Εγώ σου μιλάω, εσύ με ακούς"; Βασικό κριτήριο μιας αποτελεσματικής επικοινωνίας είναι το να ακούει ο ένας τον άλλον με προσοχή χωρίς να διακόπτεται ο ειρμός της σκέψης του συνομιλητή μας.
3. Κανείς δεν είναι τέλειος, το ξέρατε; Οι συναισθηματικά έξυπνοι άνθρωποι δεν έχουν στόχο την τελειότητα γιατί πολύ απλά γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει!
4. Ναι σε όλα; Στη ζωή υπάρχει και το όχι! Οι χειριστικοί, τοξικοί και αυτοί που θέλουν να έχουν τον έλεγχο γύρω από τα πάντα πάντα βλέπουν μια κατάσταση από τη δική τους μεριά και ποτέ δεν αφήνουν τους άλλους να έχουν τη δική τους άποψη επειδή πάντα ασκούν πίεση στους άλλους.
5.Πολλοί ισχυρίζονται ότι είμαστε προϊόν των πέντε ανθρώπων με τους οποίους περνάμε τον περισσότερο χρόνο μας. Αν έστω και ένας είναι τοξικός, σύντομα θα ανακαλύψεις πόσο εύκολα μπορεί αυτός ή αυτή να σε κρατήσει πίσω. 
Υ.Γ. Μην κάνετε το λάθος να πιστέψετε ότι η συμπεριφορά τους μπορεί να βασίζεται στη λογική!

Εσείς που ελέγχετε τα πάντα ξέρατε ότι οι οδηγίες χρήσης έχουν και κόκκινα γράμματα; Σας εφιστά την προσοχή για τους "ευαίσθητους", να μάθετε να μην τους κακομεταχειριστείτε και σκληρύνουν οι ίνες τους.
 
Τώρα βέβαια αν οι άνθρωποι είχαν οδηγίες χρήσης θα σε καθοδηγούσαν να μη διάλεγες ποτέ τους αμφιβόλου ποιότητας και προέλευσης.

Ότι και να λέμε είναι το "χούι" του καθενός, δεν αλλάζει αυτό. Αυτοί οι άνθρωποι μόνο έτσι λειτουργούν!

Κατά βάθος όλοι θέλουμε οδηγίες χρήσης και μια "ταμπέλα" σε εμφανές σημείο που θα γράφει :"Προσοχή, ευαίσθητο"!...έτσι δεν θα πληγωνόμασταν ποτέ. 

Μα αλήθεια τώρα, σας αρέσουν οι  "ταμπέλες"; Βάζοντας "ταμπέλες" προκαλείτε ψυχολογική ένταση όταν σκεφτόμαστε ποιοι θα έπρεπε να είμαστε και ποιοι είμαστε στην πραγματικότητα!

Οι οδηγίες χρήσης είναι για τα φάρμακα, οι ταμπέλες για τις εξώπορτες ¨ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΥΛΟΣ" και εμείς οι άνθρωποι επειδή δεν είμαστε ρομπότ και έχουμε συναισθήματα δηλαδή συνδυασμό νοητικών και ψυχοσωματικών καταστάσεων είμαστε για να εκφράζουμε την άποψη μας μας χωρίς φόβο, να λέμε "όχι" όπου χρειάζεται, και φυσικά να βάζουμε όρια.

 
Αυτοί που λειτουργούν με οδηγίες χρήσης είναι ήδη καταπιεσμένοι, γι' αυτό καλό είναι να απομακρυνθείτε αν τα έχετε βρει με τον εαυτό σας, γιατί όπως είπε και ο Hans F. Hansen " Οι άνθρωποι είτε σε εμπνέουν , είτε σε εξαντλούν-κάνε προσεκτική επιλογή".

Άνθρωποι χωρίς οδηγίες χρήσης: Τα δύσβατα μονοπάτια είναι εκείνα που θα σας οδηγήσουν στην πιο όμορφη θέα. 

Άνθρωποι με οδηγίες χρήσης: Βάλτε τις οδηγίες στο κουτί με τα φάρμακα. Καμιά φορά δεν χρειάζεται να τις διαβάσετε ούτε εκεί.


Αθανασία Παπαδοπούλου 
21-8-2022