Σάββατο 25 Ιουλίου 2020

Τσουρέκια μάς τα κάνατε

Καλά,μη μου πείτε ότι φέτος θα φτιάξετε τσουρέκια;Πάσχα 2020,εν μέσω κορονοιού και μου θέλετε και τσουρέκια;....τι,θα βάψετε και αβγά;
Μωρέ καθίστε στα...αβγά σας που μου θέλετε και τσουρέκια και αβγά..........Έτσι για το καλό;
Υπάρχουν και άλλα καλά που μπορείτε να κάνετε...
-Μαρία ,φώναξε ο Νίκος στη γυναίκα του.Έτοιμο το φαγητό;
-Έτοιμο Νίκο μου,έτοιμο,απάντησε απ το έγκλειστο δωμάτιο-κουζίνα η Μαρία, που τις τελευταίες δυο εβδομάδες η κουζίνα ήταν το δωμάτιο πανικού...
-Άννα,Αντώνη, ελάτε,έτοιμο το φαγητό είπε η μαμά.
-Ερχόμαστε!
-Λοιπόν παιδιά έχω μια ιδέα είπε η μαμά,το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό απ όλα τα άλλα.Σκέφτηκα,εφόσον δεν δουλεύω και εγώ και ο μπαμπάς να κάνουμε κάτι δημιουργικό.
-Ωχ ρε μαμά, αυτές οι δημιουργικές σου ιδέες μας τρομάζουν.
-Λοιπόν,ακούστε ακούστε και αφήστε τις γκρίνιες.Φέτος δεν θα βάψουμε αβγά,ούτε θα ψήσουμε τσουρέκια,φέτος θα φτιάξουμε βασιλικούς.
-Τι λες μωρέ μαμά;Τι να τους κάνουμε τους βασιλικούς;
-Λοιπόν, στην πολυκατοικία μας υπάρχουν 15 διαμερίσματα ακριβώς το ίδιο και στην απέναντι .Όλος ο κόσμος θα είναι μέσα,τι θα λέγατε να μοιράσουμε σε όλα τα διαμερίσματα βασιλικούς;
-Μαρία,εμένα μ αρέσει η ιδέα σου,είναι πρωτότυπη και ανέξοδη!
-Βρε μαμά, πως το σκέφτηκες κάτι τέτοιο;είπε ο Αντώνης.
-Eίδες αγάπη μου η πολύ κλεισούρα τι κάνει; Σε κάνει και σκέφτεσαι παραπάνω,το μυαλό σου "γεννάει" ιδέες που μέχρι πρότινος δεν είχες την ευκαιρία να τις σκεφτείς.
Η Άννα είχε μια απορία:-Μαμά,γιατί βασιλικούς;
-Ο βασιλικός προέρχεται από την ελληνική λέξη "βασιλεύς"που σημαίνει βασιλιάς,και που εδώ εννοείται ο Ιησούς Χριστός.Σύμφωνα με τον θρύλο η ονομασία του αποδόθηκε, όταν το φυτό φύτρωσε στον χαμένο τάφο του Ιησού και η έντονη μυρωδιά του έγινε η αφορμή να ανακαλυφθεί.
Φέτος λοιπόν που δεν θα μπορέσει κανείς να πάει στην εκκλησία,μπορεί να ανακαλύψει μέσα απ τον βασιλικό τα βαθιά πιστεύω του.
-Καταπληκτική η ιδέα σου,αύριο κιόλας ξεκινάμε να προμηθευόμαστε βασιλικούς,όλα τα μπαλκόνια θα έχουνε και από έναν.
'Ερχεται Μεγάλη εβδομάδα,όλοι εμείς, εσείς που πιστεύουμε και που δεν θα μπορέσουμε να παραβρεθούμε στην εκκλησία,θυμηθείτε να πάρετε έναν βασιλικό.Βγάλτε τον στο μπαλκόνι,στη βεράντα,αφήστε τον μέσα στο σπίτι,κάτω στη πυλωτή στην είσοδο,οπουδήποτε,αφήστε να ευωδιάσει το σπίτι σας,το χωλ της πολυκατοικίας,τη πυλωτή....Πάρτε και στον γείτονα,άλλωστε μόλις φέτος τον γνωρίσατε!Δώρο γνωριμίας.
Έχουμε υγεία και #ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ .Του χρόνου θα είναι το καλύτερο Πάσχα,θυμηθείτε το,γιατί η παρέα όλων μας θα έχει μεγαλώσει,θα είναι και ο γείτονας μαζί μας γιατί θα θυμάται πάντα ότι ποτέ άλλοτε δεν είχε λάβει ένα τόσο ανεκτίμητο δώρο!Έναν βασιλικό που η μυρωδιά του φτάνει και περισσεύει για όλους!
Λίγη υπομονή ρε άνθρωπε,λίγη όμως ακόμη δεν μπορείς να κάνεις;Έλληνα,η Ελλάδα σ αγαπάει εσύ;
Άντε,γιατί τσουρέκια μας τα κάνατε.
Με "σχολαστική" ευλάβεια και αγάπη εύχομαι το Φώς της καρδιάς μας να μας γεμίσει δύναμη και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο!
Καλή Μεγάλη Εβδομάδα.
#ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ


Αθανασία Παπαδοπούλου -11/4/2020


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΣΠΙΡΤΟΚΟΥΤΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

  Η Κλαίρη και ο Κλεάνθης ένα ζευγάρι που θα το ζήλευαν όλοι! 10 χρόνια μαζί και νομίζεις ότι είναι η πρώτη μέρα που γνωρίστηκαν! Μουσικός ...